Biranje pravog brokera za vaše potrebe

Oni se nazivaju osobnim racunovode, i onih koji, mjeru do opis gore ne dolaze jeftini. Oni se ne smije miješati s financijskim savjetnicima, koje ce rado odabrati prikladan proizvod za vas u odredenom polju, poput ulaganja ili osiguranja.

Ne ocekujte osobni knjigovoda promijeniti svoj život, oni mogu spasiti te neke trckaranje, a možda da je rap ako stvari krenu krivo. Uostalom, mirovine i zadužbina politika propustiti prodaju stvarno nije dogodilo. Ali to moli na pitanje: je li doista takva
FINANCIJSKA SAVJETNIKA

'Financijski savjetnici' je termin koji obuhvaca nekoliko vrsta neovisni financijski savjetnici (IFA), vezao zastupnika, imenuje zastupnika i brokera. Iako se može ciniti tupim, jedno od svoje prve pitanje nikome davanje informacija ili savjeta trebao bi biti:

"" Što si ti? " savjetnici mora reci jasno što njihov interes. "

SAMOSTALNI FINANCIJSKA SAVJETNIKA

IFAs, kao svoje ime sugerira, trebao biti u stanju gledati u bilo koje tvrtke ili proizvoda na tržište i naci one koji odgovara vam najbolje. IFAs koji su savjete o ulaganjima, kao što su dionice i kolektivna sredstva, mirovine, odnosno vlasnickih bazi životnog osiguranja, moraju biti ovlašteni od strane Financial Services Authority (FSA) i poštuju njegove odredbe.

IFAs koji savjetuju samo na kreditima, hipotekama, ne-investicijske bazi osiguranja ili banke i stambene štedionice racuni ne moraju biti FSA-ovlašteni i pokriveni su posebnim Pravilnikom, ovisno o svom podrucju strucnosti. Mnogi od ovih savjetnika su zbog koje ce regulirati FSA iz 2004.

Tied AGENSI

Ne ocekujte vezana agenata to provjeriti cijeli spektar proizvoda u vaše ime. Obicno savjetovati o onima pojedinog tvrtke (osim u slucaju zainteresiranih mirovine, gdje mogu 'usvojiti' prinose ostalih davatelja), tako da bi trebao barem znati svoje proizvode detaljno. Oni svibanj biti zaposlen od strane davatelja, ili jednostavno djelovati kao agent i ubire provizije na prodaju. Banke i stambene štedionice, nekretnine agentima i putnicke agencije cesto djeluju kao agenti vezao. Kao i kod IFAs, vezao agenti ocekuje se potruditi da razumiju svoje zahtjeve i da pristojno okrenuti leda ako nitko od njihovih proizvoda je prikladan. Da, iskreno!

Ovlašteni predstavnici

Evo gdje voda pocinje da biste dobili muddier imenovanih predstavnika, jer su samozaposlenih osoba koje mogu djelovati bilo kao agenti vezao za odredenu tvrtku, ili za tvrtku IFAs. Ako je potonje, oni lako mogu dati dojam IFAS u vlastitom pravu, ali to je protuzakonito im se ne da bude ravno s vama o svom statusu.

BROKERS

Brokeri opet mogu imati veze s odredenim tvrtkama ili biti nezavisna. Oni obicno specijaliziraju, najcešce u investicijama, osiguranje ili hipoteka-i se, dakle, tvrde da imaju vece znanje nego IFAs, koje mogu pokriti široki spektar financijskih proizvoda.

Neki provideri proizvod ce biti samo preko brokera, jer im štedi high-street prisutnost i oni mogu, u teoriji, prolaze njihove uštede u režije na vas. Mnogi brokeri i oblik odnosa s pružateljima, koja im omogucuje dobivanje proizvoda po povlaštenim cijenama. Ako nisu uredena FSA ih pokriva tijela poput hipoteka Kodeksa Poštivanje odbora.

POPUST BROKERI

Daljnje zbunjujuce pitanje kada je u pitanju ulaganja popust brokera. Oni djeluju na izvršenje samo 'osnovi, što znaci da nije dozvoljeno ponuditi više od opce informacije o proizvodima, za razliku od pojedinacnih savjetovati prilagodene vašim vlastitim okolnostima. Njihova je prodajna tocka je da oni popustiti cijeli ili dio njihove pocetne provizije kada kupite proizvod kao što je ISA, cineci njihov novac kasnije na obnovi provizije od usluga. Popust brokeri mogu djelovati kao IFAs i ponuditi osobni savjet, ali možete onda ne popuste zahtjev.

Tako vam je potrebna pomoc pronaci odredeni proizvod, koji bi trebali savjetovati vas? Za kolektiv-fonda ulaganja ili mirovine, odaberite ovlaštena IFA ili imenovani zastupnik za tvrtku IFAs. Za hipoteka, možda najbolje približavaju brokera strucnjaka, ali provjerite da li su nezavisni ili vezani za pojedine tvrtke.

2 comments:

  1. Trebate li zajam? Jeste li tražili gdje dobiti zajam? Jeste li pokušavali dobiti bilo koju vrstu zajma? onda se prijavite sada na? (christywalton355@gmail.com) ako želite dobiti pristupačan zajam. Zajam se ovdje nudi po vrlo niskoj kamatnoj stopi od 2%. Kontaktirajte nas ako vas zanima.

    ReplyDelete

  2. Pozdrav pozdrav svima vama. Zovem se Marija Magdalena, samohrana sam majka 3 djece, želim podijeliti opipljivo svjedocanstvo o tome kako sam od bogobojazne žene, gospode Vladimire Franke, dobila zajam od 50,000 eura pod 3%. Ako vas zanima dobivanje zajma molimo kontaktirajte ga. Uvjeravam vas da je sigurno, hvala. E-adresa: (vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com)

    ReplyDelete