Žalba islamskih financijskih institucija u porastu

As cudno jer je svibanj ciniti da postoje financijske institucije koje su korist iz globalne financijske topljenje jezgra nuklearnog reaktora, u posljednjih nekoliko mjeseci islamske financijske institucije su izvješca znacajno podici u poslovanju. Islamski financijskih institucija sve više apeliram na muslimanske i nemusliman kupci podjednako. Za mene ovo pokazuje da je Adama Smitha nevidljiva ruka se živa i zdrava unatoc izvješca svoje propasti. U svakom funkcioniranja kapitalistickog sustava,< financijski korist od financijski slaba, cak i ako ona jako su podržani kroz korištenje poreznih obveznika novac. Možda objašnjenje je u redu.

Za ilustracije neka nam pojednostaviti uzrok financijska kriza pomalo i usredotociti se na dva glavna razloga globalne kreditne krize. Prvi razlog je ogromna povecanje dostupnosti i aktivno trgovanje derivatima. Ovi su financijski instrumenti cija se vrijednost izvodi po cijeni od druge imovine, zove podlozi. Sami ti instrumenti su vrlo korisne u upravljanju financijskim rizicima i, ako se primjenjuje ispravno, su vrlo vrijedan alat u arsenalu na raspolaganju novac menadžeri. Medutim, s vremenom derivati projektirao industrije raketni znanstvenici postaje sve kompleksnije i neprozirni. U mnogim slucajevima rada održana bio ne samo visoko leveraged ali vjerojatno nece biti osigurana materijalna imovina izravno, ali više papira. Kao rezultat toga, sve banke održanoj vrijednosne papire koja se donedavno su uklonjeni iz banaka temeljne djelatnosti, uz odgovarajuce povecanje rizika.

Drugi uzrok je kreditna krckanje se nedostatak likvidnosti. Do rujna 2008 banke su sasvim sadržaja posuditi jedan drugome na globalnom medubankarskom tržištu, odnosno bankama s viškom depozita ce posuditi svoje slobodno novca za institucije koje potrebno više depozita da podržavaju njihove bilance. Zauzvrat kreditiranja banke prima kamatu od zaduživanja banke. Gotovo preko noci stecaja New York temelji trbuhom zagrada investicijske banke Lehman Brothers, prouzrocio je ne mali po svojoj mjeri pretjerano izlaganje neke od složenih izvedeni instrumenti spomenuto gore, stavi kraj na ovu u sredini rujna 2008. Nastali manjak likvidnosti na medubankarskom tržištu, na temelju krajnjem averzija riziku globalnog banaka koje više nije mogao vjerovati jedni drugima bilanci imali su neželjeni ishod i zaustavljanje globalne ekonomije u svojim stazama.

Islamske financije temelji se na nekoliko osnovnih nacela. Jedan od njih je da zaradivati novac od sredstava, odnosno primanja kamate, je zabranjeno. A posljedica toga je da banke su dozvoljeni samo pozajmiti od fizickih kolateral. Bilo koja vrsta derivata, a to ukljucuje i instrumentima osiguranja dužnicke obveze koja je uzrokovala velik dio pocetnog oštecenja ulagacima diljem svijeta, se smatraju vrijednosnim papirima radu bez fizickog potporu, i zato su izvan ogranicenja Shariah tužbe investitora. Na razini opce islamske institucije djeluju na nacelo partnerstva. Njihova nemogucnost da procijeni zahtjeve zajmoprimaca ih je držao podalje od problema slucajeva subprime hipoteka u SAD. Za neke to je bio previše ocigledno da ta hipoteka samo koristi aranžere, a ne dijele rizik medu sve strane ukljucene u posao.

Zabranu uporabe interesa ako pozajmljivanje novca zabranjeno islamske banke od sudjelovanja na medubankarskom tržištu, tako ostavljajuci svoje stanje likvidnosti nepromijenjena, a ne utjecu na njihov normalan rad. Islamski financijskih institucija stoga nisu izloženi likvidnosti škripanje drugim bankama našli zarobljeni u svojim oslanjanje na medubankarskom tržištu.

Sveukupni rezultat je da institucije izvoditi na islamskim principima dosad prebrodila krizu dobro i nalaze se u puno boljoj formi nego njihov konvencionalni rodaci. Štediša, muslimanska ili ne, pocinje da vidi prednosti ovog pristupa te privlaci, stavljajuci njihove imovine u ovim bankama. Dodaj na ovu cinjenicu da društvena odgovornost postala veliki problem s klijentima banke i islamske banke su vjerojatno da ce nastaviti svoju pobjednicku nacine. Oni ne mogu i ne, ulažu svoje klijente 'sredstva na alkohol, kockanje, pornografiju ili duhan aktivnosti. To povecava njihovu žalbu izvan vjerske elemente široj publici.

3 comments:

  1. Trebate li zajam? Jeste li tražili gdje dobiti zajam? Jeste li pokušavali dobiti bilo koju vrstu zajma? onda se prijavite sada na? (christywalton355@gmail.com) ako želite dobiti pristupačan zajam. Zajam se ovdje nudi po vrlo niskoj kamatnoj stopi od 2%. Kontaktirajte nas ako vas zanima.

    ReplyDelete
  2. Pozdrav dame i gospodo, trebate li financijsku pomoć? Ja sam Susan Benson. Ja sam zajmodavac i također financijski savjetnik.

    Trebate li poslovni zajam, osobni zajam, hipotekarni zajam ili zajam da biste dovršili svoj projekt? Ako je vaš odgovor da, preporučit ću vam da kontaktirate moju tvrtku. Pružamo sve vrste zajmova, uključujući dugoročne i kratkoročne zajmove. Za više informacija pišite nam putem e-pošte: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ili mi pošaljite poruku direktno na WhatsApp putem: 00447903159998 i u trenu ćete dobiti odgovor.

    Mi smo sveobuhvatna tvrtka za financijske usluge i obvezani smo vam pomoći da ispunite sve svoje težnje. Specijalizirani smo za pružanje rješenja za strukturirano financiranje pojedincima i tvrtkama na najučinkovitiji i najbrži način.

    Evo nekoliko razloga zašto biste nas trebali kontaktirati radi posudbe;
    * Praktičnost - Možete se prijaviti za kredit bilo kad i bilo gdje.
    * Fleksibilni iznos - vi odlučujete koliko želite posuditi.
    * Brzo izravno financiranje - primite zajam u roku od 24 sata nakon odobrenja.
    * Fleksibilna kamatna stopa - pristupačna kamatna stopa od 3%.
    * Visoke stope odobrenja - imate 99,9% šanse za dobivanje kredita
    * Fleksibilno otplaćivanje - Trebate odabrati datum otplate, bilo tjedno, mjesečno ili godišnje u trajanju od 1-30 godina.
    * Jednostavna internetska aplikacija.
    * Osobne smjernice i stručnost.
    * Nema skrivenih troškova

    Ne gubite priliku zbog nedostatka financija. Kontaktirajte moju tvrtku odmah, možemo vam pomoći s zajmom jer smo pomogli brojnim pojedincima i organizacijama koji su se suočili s financijskim poteškoćama širom svijeta.

    Za više informacija o našoj ponudi zajma, pošaljite nam svoj zahtjev za zajam putem e-maila: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
    WhatsApp / Telegram: +447903159998

    Posrednici / konzultanti / brokeri su dobrodošli da dovedu svoje klijente i 100% su zaštićeni. U potpunom povjerenju, zajedno ćemo surađivati ​​u korist svih uključenih strana.

    ReplyDelete

  3. Pozdrav pozdrav svima vama. Zovem se Marija Magdalena, samohrana sam majka 3 djece, želim podijeliti opipljivo svjedocanstvo o tome kako sam od bogobojazne žene, gospode Vladimire Franke, dobila zajam od 50,000 eura pod 3%. Ako vas zanima dobivanje zajma molimo kontaktirajte ga. Uvjeravam vas da je sigurno, hvala. E-adresa: (vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com)











    Pozdrav pozdrav svima vama. Zovem se Marija Magdalena, samohrana sam majka 3 djece, želim podijeliti opipljivo svjedocanstvo o tome kako sam od bogobojazne žene, gospode Vladimire Franke, dobila zajam od 50,000 eura pod 3%. Ako vas zanima dobivanje zajma molimo kontaktirajte ga. Uvjeravam vas da je sigurno, hvala. E-adresa: (vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com)







    Pozdrav pozdrav svima vama. Zovem se Marija Magdalena, samohrana sam majka 3 djece, želim podijeliti opipljivo svjedocanstvo o tome kako sam od bogobojazne žene, gospode Vladimire Franke, dobila zajam od 50,000 eura pod 3%. Ako vas zanima dobivanje zajma molimo kontaktirajte ga. Uvjeravam vas da je sigurno, hvala. E-adresa: (vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com)

    ReplyDelete