Izbjegavajte Common Zamka Uzimajuci Financial Advice

Odgovor je ukratko za korištenje neovisan financijski savjetnik, istraži ih temeljito i pobrinite se da razumijete bilo koji proizvod kupiti.

Medutim mnogi ljudi niste sigurni tocno što je neovisan financijski savjetnik i IFA pa cu objasniti vrste financijskih savjetnika, kako je neovisan financijski savjetnik i razlikuje se od drugih vrsta savjetnik i svoje obaveze da klijenta.

Što je neovisan financijski savjetnik?

Neovisni financijski savjetnik (IFA) pruža financijsko planiranje, nud
Sve IFAs regulirani su Financial Service Authority (FSA), koja zahtijeva od njih da držite stroge kvalifikacije i pokazuju visoke razine sposobnosti.

Pojam neovisan financijski Advisordates iz 1988 kada je u Velikoj Britaniji vlada uvela polarizacije režim u kojem savjetnik ili bio vezan za jednog osiguravatelja ili je nezavisni prakticar.

Od 2005 Velikoj Britaniji na tržištu je depolarised. Tu su sada cetiri tipa savjetnik.

Neovisni financijski savjetnici koji rade s proizvodima iz cijelog financijskog tržišta i omoguciti svojim klijentima mogucnost placanje naknadu ili proviziju.

Cijela tržišne savjetnici, koji rade s jedne tvrtke, ali samo na proviziju osnovi.

Multi vezan - rad za više od jedne financijske organizacije.

Vezan - rad za jednu organizaciju, obicno visok ulica banke.

Prilikom odabira financijski savjetnik pitati da li on ili ona je neovisna, više-vezao ili povezano.

Kakve kvalifikacije se jedan neovisan financijski savjetnik treba?

Ne postoje zahtjevi za ulazak skup postane financijski savjetnik. Mnogi poslodavci smatraju jaku pozadinu u prodaji, financijske usluge ili usluga korisnicima ce biti važnija od formalne kvalifikacije. Medutim za osobu da bude dopušteno da prakticiraju kao neovisan financijski savjetnik Financial Services Authority (FSA), zahtijeva slijedece kvalifikacije.

Ulazak razini kvalifikacije su

Financijsko planiranje Certifikat

Certificate in Financial Planning (CertPFS

Oba su izdane od strane ovlaštenih osiguranje (VII) i su oko ekvivalent izazovan GCSE. Priuštite ih u skladu s tim.

Najcešce napredne kvalifikacije

Napredno financijsko planiranje Certificate (AFPC)

Certified Financial Planner dozvola.

IFAs s više razine strucne kvalifikacije mogu imati slova APFS FPFS ili poslije njihova imena.

Što o visokoj razini strucnih kvalifikacija?

Najviše profesionalne status IFA je ovlašteni financijski planer koje je nedavno predstavio.

Osim ove kvalifikacije FSA zahtijeva sve IFA proci Continuous Professional Development (CPD) držati upto date sa zbivanjima u struci.

Tijekom njihove karijere IFA može proci mnoge napredne i specijaliziranih kvalifikacija za razvoj specificnih podrucja strucnosti. Pitajte svog IFA o njima jer on ili ona ce steci više napredan kvalifikacija kao svoju karijeru napredovala izradu kvalifikacija koristan presedan u Savjetnik's specificna strucnost i iskustvo.

Koliko su neovisni financijski savjetnici placanje?

Velika vecina IFAs placaju proviziju bilo u cijelosti ili dijelom. Ocito problem sa ovim je da proizvod pruža najbolju povjerenstva ne može biti najbolji proizvod za svoje interese.

FSA uvidio da bi to moglo biti problem i od depolorisation na tržištu u 2005 je zahtijevalo financijski savjetnik osigurati klijentima izbor ili placati provizija ili naknada za savjet. Unatoc sukobu interesa, potrošaci su voljni platiti za nešto oni vide da su vec dobili besplatno.

Danas postoje tri osnovna nacina IFA prima uplatu.

Komisija: Tipicno savjet IFA se placaju proviziju od proizvodu usluga. Velicina uplata mora biti izvršena poznat klijenta. Moguce je dobiti popust od dijela IFAs provizije u nekim okolnostima, najcešce u izvršenju-Only slucajevima. Velicina komisije i da li je ukljucen u cijenu ulaganja ili oduzima od iznosa koje investirate ovisi o proizvodu. Ovo nije besplatan savjet. Klijent placa za pocinjenje u cijenu proizvoda.

Naknade: Nude sve IFAs, to može biti jeftinije nego placati provizije ako je proizvod velikim, složenim ili specijalist. Placanje naknada za savjet poništava sve poticaj za IFA preporuciti krivo proizvod. To ga cini dobar nacin da se osigura da savjet je nepristran.

Kombinacija: Moguce je koristiti kombinaciju provizije i naknade. IFA ce povrat dijela savjet pristojbu kada se proizvod kupili ..

To je obicno lako pronaci najjeftiniji izbor za svako ulaganje FSA zbog zahtjeva da se na velicinu i vrstu bilo kojeg placanja IFA saopcio klijenta.

Koje su Neovisni financijski savjetnici obveza prema klijentu?

FA dužni su od strane FSA osigurati najprikladnije savjete za Vaše odredene osobne ciljeve, situaciju, zahtjeve i apetite za rizik.

Da biste to ucinili oni obicno provede "factfind" od svoje financijske pozicije, sklonosti i ciljeva. To je važno biti iskren i otvoren o svojoj financijskoj situaciji tijekom ovog procesa. To je mnogo lakše ako imate osobni odnos sa svojim IFA. Koristeci dobro planiran sustav za odabir Pogodno financijski savjetnik pomoc izraditi ovaj više vjerojatno. Kada stvari-nadi obavlja se moci savjetovati najprikladnije akcije moraju ispuniti ciljeve i eventualno preporuciti financijski proizvod.

FSA zahtijeva svaki IFA reci o usluzi oni nude i pružaju Vam "Keyfacts-about naših usluga" dokument. Osiguranje brokeri mogu vam dati te informacije u drugi format. U dokumentu se opisuje

je usluga koje se nude;

ciji su proizvodi koje možete izabrati, i

da li cete morati platiti naknada za usluge kao ni hoce li biti placeni od strane povjerenstva za ono što vi prodajete.


"" Ovaj dokument je važno - može pomoci da ducan okolo i usporedite usluge, raspon proizvoda i troškove, pa provjerite da li se daje jedan, a ako ne, pitajte za jedan. "

Kako to ide o pronalaženju financijski savjetnik

Možete zatražiti obitelji prijateljima na preporuku nekoga kome vjeruju. Alternativno, možete pitati druge strucne osobe imate iskustva bave za refferal. Profesionalci imaju tendenciju da znaju ostali profesionalci i imaju opinon o njima.

Možete istražiti IFAs prije poslovanja s njima. Provjerite da je tvrtka na FSA Središnji registar i je dozvoljeno dati financijski savjet.

Središnji registar je dostupna na internet stranici FSA

Takoder možete napraviti provjera putem telefona na 0845 606 1234.


U sažetku

Iako je Velika Britanija potrošackih financijskih tržišta jedna je od najstrože reguliranih i tako najsigurnijih u svijetu, Vaša je odgovornost da razumijete uvjete po kojima poslujete.

Možete izbjeci mnoge zamke najcešce na sljedeci nacin.

Koristite samo neovisan financijski savjetnik naveden na Središnji registar

Odaberite IFA se osjecate udoban sa.

Pitajte ih o njihovim kvalifikacijama i strucnim podrucjima strucnosti i izabrati na odgovaraju kako biste zadovoljili svoje ciljeve.

Istražiti da li bolje placaju naknadu, a zatim i proviziju.

Prije kupovine proizvoda ili potpisivanja bilo što, morate provjerite da li ste razumjeli što se govori da.

Procitajte "kljucne cinjenice" dokumentaciju oni ce vam osigurati. Ako se ne daju to, pitati za to.

Ukoliko niste sigurni o necemu to pojasniti.

2 comments:

  1. Trebate li zajam? Jeste li tražili gdje dobiti zajam? Jeste li pokušavali dobiti bilo koju vrstu zajma? onda se prijavite sada na? (christywalton355@gmail.com) ako želite dobiti pristupačan zajam. Zajam se ovdje nudi po vrlo niskoj kamatnoj stopi od 2%. Kontaktirajte nas ako vas zanima.

    ReplyDelete
  2. Pozdrav dame i gospodo, trebate li financijsku pomoć? Ja sam Susan Benson. Ja sam zajmodavac i također financijski savjetnik.

    Trebate li poslovni zajam, osobni zajam, hipotekarni zajam ili zajam da biste dovršili svoj projekt? Ako je vaš odgovor da, preporučit ću vam da kontaktirate moju tvrtku. Pružamo sve vrste zajmova, uključujući dugoročne i kratkoročne zajmove. Za više informacija pišite nam putem e-pošte: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ili mi pošaljite poruku direktno na WhatsApp putem: 00447903159998 i u trenu ćete dobiti odgovor.

    Mi smo sveobuhvatna tvrtka za financijske usluge i obvezani smo vam pomoći da ispunite sve svoje težnje. Specijalizirani smo za pružanje rješenja za strukturirano financiranje pojedincima i tvrtkama na najučinkovitiji i najbrži način.

    Evo nekoliko razloga zašto biste nas trebali kontaktirati radi posudbe;
    * Praktičnost - Možete se prijaviti za kredit bilo kad i bilo gdje.
    * Fleksibilni iznos - vi odlučujete koliko želite posuditi.
    * Brzo izravno financiranje - primite zajam u roku od 24 sata nakon odobrenja.
    * Fleksibilna kamatna stopa - pristupačna kamatna stopa od 3%.
    * Visoke stope odobrenja - imate 99,9% šanse za dobivanje kredita
    * Fleksibilno otplaćivanje - Trebate odabrati datum otplate, bilo tjedno, mjesečno ili godišnje u trajanju od 1-30 godina.
    * Jednostavna internetska aplikacija.
    * Osobne smjernice i stručnost.
    * Nema skrivenih troškova

    Ne gubite priliku zbog nedostatka financija. Kontaktirajte moju tvrtku odmah, možemo vam pomoći s zajmom jer smo pomogli brojnim pojedincima i organizacijama koji su se suočili s financijskim poteškoćama širom svijeta.

    Za više informacija o našoj ponudi zajma, pošaljite nam svoj zahtjev za zajam putem e-maila: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
    WhatsApp / Telegram: +447903159998

    Posrednici / konzultanti / brokeri su dobrodošli da dovedu svoje klijente i 100% su zaštićeni. U potpunom povjerenju, zajedno ćemo surađivati ​​u korist svih uključenih strana.

    ReplyDelete